Palopeitteet netistä

Sammutuspeite, eli palopeite, on hyödyllinen apuväline esimerkiksi rasvapalon tai sähkölaitepalon alkusammutukseen. Kyseessä on edullinen, uudelleen käytettävä ja vähän tilaa vievä apuväline niin kotiin kuin työpaikallekin. Hyvä peite on valmistettu palamattomasta materiaalista ja sitä osaa käyttää jokainen.
Verkkokauppamme valikoima sisältää perinteisiä ja tyylikkäitä vaihtoehtoja jokaiseen kiinteistöön.

Mikä palopeite on?

Palopeite on lasikuituvahvisteisesta palamattomasta kankaasta valmistettu peitto, jonka tarkoituksena on suojata sammuttaja ja sammutettava kohde. Peitteet on valmistettu materiaaleista, jotka kestävät tilapäisesti jopa useiden satojen asteiden lämpötilaa. Sammutusvaikutus on tukahduttava, minkä vuoksi peitto on hyvä saada asetettua mahdollisimman hyvin kohteen päälle. Suositeltava koko on vähintään 180x120 cm, jotta palon saa tukahdutettua tehokkaasti ja käyttö on turvallista.

Palopeitteen sijoittelu ja käyttö

Koska palopeite on edullinen hankinta, on niitä hyvä olla useampia. Esimerkiksi keittiö on hyvä paikka säilyttää palopeitettä, sillä hella on yksi todennäköisimpiä tulipalon aiheuttajia. Tärkeintä on, että kiinteistön käyttäjät tietävät, missä sammutuspeite sijaitsee, koska tulipalot voivat levitä nopeastikin. Paras paikka onkin sellainen, mistä palopeitteen voi napata nopeasti käyttöön, kuten seinä. Nykyään on tarjolla myös tyylikkäitä, moneen sisustukseen sopivia vaihtoehtoja, joita pitää mielellään esillä.
Palopeitteet ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä, minkä vuoksi ne ovat esimerkiksi vaahtosammutinta tavallisempi sammutusratkaisu kodeissa. On silti hyvä idea tutustua peitteen käyttöohjeeseen jo ennen vaaratilannetta, sillä vaaratilanteessa tärkeintä on saada palo sammumaan nopeasti. Laadukas palopeite sisältää aina ohjeet sen turvallista käyttöä varten. Varsinkin lasten kanssa käyttöä on hyvä harjoitella etukäteen, jotta myös he osaavat käyttää peitettä.

Ennakointi kannattaa

Vaikka palopeite on hyvä apuväline esimerkiksi sähkölaitteesta aiheutuvan palon sammutukseen, on tärkeää pyrkiä ennakoimaan vaaratilanteet ja hankkia kotiin vain laadukkaita CE-sertifioituja sähkölaitteita. Lisäksi sähkölaitteiden kunnosta tulee pitää huolta pitämällä ne puhtaina ja pölyttöminä. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun sisäosat tulee imuroida säännöllisesti.
Palopeitteen käytössä on hyvä myös muistaa, että kyseessä on apuväline alkusammutukseen, eikä palopeitettä ole tarkoitettu suurten tulipalojen sammuttamiseen. Sen sijaan esimerkiksi henkilön päällä olevien palavien vaatteiden sammutukseen se soveltuu hyvin. Mikäli kyseessä on suurempi tulipalo, tulee olla välittömästi yhteydessä hätäkeskukseen ja poistua rakennuksesta.


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste: